Spring til indhold

Farvel til pillerne

Nu har jeg jo været psykisk syg i en årrække, og som syg bliver man tilbudt medicin, og det plejede jeg jo at takke ja til, så jeg tog antipsykotisk medicin i mange år. Noget tog jeg temmelig meget på af, og for at sige det som det er, ved jeg ikke, hvor virksomt medicinen var. Jeg har i hvert fald været syg og også indlagt mange gange, selv om jeg tog denne medicin, men lægerne rådede mig altid til at fortsætte, for man vidste jo ikke, hvor galt det ville gå uden. Så det gjorde jeg. 

For et stykke tid siden skete der imidlertid det, at jeg begyndte at få nogle yderst ubehagelige fysiske anfald, hvor jeg rystede og stivnede og havde det rigtig dårligt. Jeg kunne ikke forstå, hvad det kom af, men til sidst fik jeg den tanke, om det kunne være en bivirkning ved den antipsykotiske medicin. Og det fik mig til at beslutte at prøve at stoppe med denne medicin. Og miraklet indtraf. De ubehagelige anfald forsvandt. Imidlertid var der rigtig mange, der var skeptiske over for min beslutning. Min psykiater mente, jeg ville være i risiko for at blive alvorligt syg, det samme mente Trude, som jo var min kontaktperson i distriktspsykiatrien i mange år. Hun kunne huske, at jeg for nogle år siden var holdt op med at tage medicin og var blevet enormt psykotisk og tvangsindlagt. Andre, familie og venner, var også betænkelige og bekymrede.

Men nu er der gået ca seks måneder, siden jeg stoppede, og det går fortsat rigtig godt. Nu får jeg jo også ect behandlinger en gang om ugen, det gjorde jeg jo ikke, den anden gang jeg stoppede, og de fungerer jo rigtig fint. Faktisk har jeg ikke så mange af de psykoseanfald, jeg tit havde en del af før i tiden, og det er flere år siden, at jeg har været indlagt. Så jeg er godt tilfreds, og faktisk er der da også flere af mine bekendte, der udtrykker, at de synes, jeg ser ud til at have det godt. Jeg kan sige, at jeg ved samme lejlighed holdt op med at tage beroligende piller, som jeg ellers tog fast i lang tid, og det går også fint med at undvære dem.

Så måske skal man nogle gange droppe vanetænkningen lidt i systemet. Jeg har i hvert fald ikke fortrudt mit farvel til pillerne. Foreløbig er det jo gået over al forventning, så hvorfor ikke fortsætte?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *